Maghjul, träningshjul och AB roller wheel

En klassisk magövning som är lika hatad som den är älskad utförs med ett än så populärt maghjul.

Maghjulet har många namn och ibland används istället begreppet träningshjul eller de engelska ab roller och ab wheel. Det händer också att de engelska uttrycken kombineras till det gemensamma ab roller wheel. Vi kommer för omväxlings skull variera mellan de olika namnen.

Vad kan man göra för övningar med ett maghjul?

Så här använder du ett maghjul

Det är främst en (1) sorts övning man gör med dessa träningshjul och de är simpla men ack så effektiva. Du ställer dig på knä och fattar maghjulet med båda händerna. Sen rullar du hjulet framåt så kroppen gradvis sänks. Var noga med att ha en rak rygg och svanka inte!

Håll bålen maximalt spänd och gå så djupt du känner att du orkar och klarar av. Hellre ett mindre djupt men bra utförande än tvärtom! Var inte orolig det är väldigt tungt och svårt för de flesta i början. Det viktigaste att tänka på när man använder en ab roller är att inte svanka, som vi nämnde ovan. Testa dig sakta fram och kom ihåg, övning ger färdighet!

Fördelar med ett träningshjul

För det första ger det en effektiv träning av de raka och sneda magmusklerna. Detta känner man verkligen av efter ett bra träningspass med maghjulet… Men en annan väldigt stor fördel med ett ab wheel är det faktum att det är så enkelt och smidigt att använda.

Du kan ha ett eget ab wheel hemma och behöver inte gå till gymmet för att få en grundlig magträning! Det är inte svårt att ta med det om du är borta i sommarhuset, fjällstugan eller vad det nu kan vara. Väldigt smidigt om man jämför med till exempel en skivstång, träningsbänk och vikter. Ytterligare en fördel med dessa maghjul är att de är väldigt billiga och så se ett extremt överkomliga sett till den träning man får ut av dem. Spana in priserna nedanför!

Bästa maghjulen

Turligt nog är dessa maghjul som sagt väldigt billiga. Vi har gått igenom utbudet i de största och bästa svenska butikerna för sport och träningsredskap.

Thunder Fitness – AB Roller Wheel

Det bästa ab roller enligt oss

Ett prisvärt och bra maghjul från svenska Thunder Fitness. Det är stabilt och skönt tack vare de dubbla och separata hjulen. Knäskydd ingår så du behöver ingen träningsmatta.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Thunder Fitness!

Iron Gym – Dual AB Wheel

Iron gym ab wheel kommer stå pall för alla test!

Ett annat riktigt bra ab wheel från hemmaträningsmärket Iron Gym som bland annat även gör riktigt bra chinsstänger.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Svenskt Kosttillskott!

Abilica träningshjul

Ett bra träningshjul från Abilica

Ett träningshjul från norska Abilica.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Gymgrossisten!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Träningspartner!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Sportgymbutiken!

Vi hoppas ni hittar ett bra träningshjul att köpa och lycka till med magträningen!