Power Tower

Ett lite mindre känt träningsredskap för magen är ett så kallat Power Tower.

Övningar

Vad är då ett power tower kanske du undrar, vilket inte är så konstigt eftersom det är ett relativt ovanligt träningsredskap som saknas på många gym. Jo, det är en sorts ställning där du kliver upp och till exempel sedan hänger på dina armbågar/underarmar samtidigt som du greppar två handtag med händerna. (Se bilden för bättre förståelse). Ett Power Tower kan också fler delar, som gör att du även kan träna t ex chins och pull-ups.

Vilka övningar kan man göra med ett Power Tower?

Bortsett från magövningar kan du träna flera andra muskelgrupper. Denna flexibilitet är också en stor fördel jämfört med till exempel ett maghjul eller en magträningsmaskin (även om de såklart har sina fördelar också).

Uppdelat i muskelgrupper kan du bland annat göra följande övningar:

  • Mage: Raka samt sneda benlyft (detta är alltså den ”primära” övningen med ett power tower)
  • Rygg/biceps: Chins, med variation mellan brett/smalt, handflator inåt/utåt samt på vissa modeller rakt/parallellt grepp.
  • Bröst/triceps: Dips samt djupa armhävningar på de modeller som har handtag på fötterna.

Med en del uppfinningsrikedom kan du hitta många nya övningar. Har du redan några bra tips så kontakta oss gärna så kan vi lägga till dem här!

Bästa modellerna att köpa

Har du tänkt köpa ett power tower är utbudet inte jättestort i Sverige, men det finns ändå tillräckligt många olika modeller för att man ska bli lite förvirrad. Vi har gått igenom de största och bästa webbshopparnas utbud och tagit fram de modeller vi tycker är allra bäst och mest prisvärda.

Abilica Premium 2.0

Abilica premium 2.0, power tower bäst i test

Det bästa power tower 2024 om vi måste välja! Det har alla egenskaper man vill ha samt bra byggkvalité som resulterar i god stabilitet och en hög maxbelastning. Plus i kanten för låga handtag på fötterna så man kan göra djupa armhävningar.

Klicka här för mer info och lägsta pris hos Träningspartner!

Master Fitness Power Tower Silver II

Det Power Tower med bästa maxbelastning

Detta är den modell i listan som har högst maxbelastning. Dock minus för att det saknar handtag på fötterna.

Klicka här för mer info och lägsta pris hos FitnessTemplet!

Klicka här för mer info och lägsta pris hos Sportgymbutiken!

inSPORTline Power Tower PT80

inSPORTline PT80

Även detta är en klassisk och mycket bra modell som har allt man behöver. Dock ett litet minus för en aningen låg maxbelastning.

Klicka här för mer info och lägsta pris hos Sportgymbutiken!

Sammanfattning

Ett power tower är perfekt till enkel kroppsviktsträning i hemmet. Utöver magen kan du som sagt träna en stor del av kroppen och du behöver egentligen inte så mycket annan utrustning för att få till ett bra träningspass. Det enda man saknar är benträning, men man kan ju inte få allt!

Hoppas ni hittar en bra modell att köpa och lycka till med träningen!