Situpsbänk

En situpsbänk, även kallat magbänk, är en sorts träningsbänk som är specifikt utformad för att träna magen. De kan såklart se lite olika ut, men den vanligaste konstruktionen är att de lutar nedåt samt att du kan låsa fast fötterna. På en bra situpsbänk bör lutningen också gå att justera. Vill du ha en ännu extremare variant så finns det även något som kallas för brutalbänk

Träning med en situpsbänk

Vad kan du då träna på dessa bänkar? Jo, inte helt oväntat magen och mer specifikt vanliga situps, även kallat crunches. Dessa är en bra grundsten i magträning och du kan även variera dem. Dels kan du ändra lutningen på bänken (i alla fall om det är en bra modell) och du kan även göra sneda situps.

Den stora fördelen med en situpsbänk är just att du kan träna med inverterad (negativ) lutning. Detta gör situpsen mycket mer intensiva och jobbiga. Du får även ett stabilt fotfäste som bland annat gör att du kan lasta på med vikt med om så önskas. För många som är vältränade räcker vanliga situps på golv inte riktigt till för att uppnå bra effekt. Vill man bygga muskler är det sällan fördelaktigt att göra mer än 15, max 20 reps och detta klarar många av med råge. Då är det verkligen läge att gå över till att använda en situpsbänk.

Bästa modellerna att köpa

Utbudet av magbänkar är inte så stort, men det finns några modeller som vi anser vara extra bra. Det viktiga när man köper en situpsbänk är att se till så den har ställbar lutning, tillräcklig maxbelastning samt inte är onödigt dyr.

Master Fitness Sit-Up Silver

Den bästa magbänken från master fitness

Detta är den bästa situpsbänken enligt oss. Det är en premium bänk för de som vill träna mage. Den kan justeras i hela 12 olika vinklar för varierad svårighetsgrad. Ett riktigt bra köp för dig som vill träna mage hemma!

Läs mer och köp på FitnessTemplet!

Abilica SitUps Bänk

En situpsbänk från Abilica

Detta är en klassisk modell som kommer passa utmärkt till de allra flesta. För bästa pris kolla de olika butiker genom länkarna nedanför då det ibland är kampanjer och erbjudanden!

Läs mer och köp på Sportgymbutiken eller Träningspartner!

Lycka till med magträningen!